Sabies que…?

El síndrome de Kessler es un escenari hipotètic en la densitat d’objectes en l’orbita baixa terrestre (LEO) és prou alta com per que la col·lisió entre objectes pugui causar un efecte dominó on cada col·lisió genera brossa espacial que incrementa la possibilitat d’aquestes col·lisions. 
Fou proposat pel científic de la NASA Donald J. Kessler el 1978 i pot implicar que la distribució de brossa espacial pot provocar que activitats espacials i l’ús de satèl·lits en algunes òrbites determinades pugui ser impracticable durant moltes generacions


Sabies que…?

Valentina V. Tereixkova – Programa espacial soviètic

Valentina Vladímirovna Tereixkova (en rus: Валенти́на Влади́мировна Терешко́ва) és una excosmonauta, enginyera, militar i política russa i fou la primera dona astronauta de la història. Va viatjar el 1963 a bord de la nau soviètica Vostok-6 que va donar 48 voltes a la Terra en un viatge que va durar gairebé 3 dies.


Sabies que…?

Tim Peake – Agència Espacial Europea

La microgravetat es la situació que ocorre dintre els vehicles en òrbita al voltant de la Terra. S’assembla a la absència de gravetat (ingravidesa) pero no es el mateix, ja que aquests al estar en òrbita, es troben en situació de caiguda lliure. Els astronautes de la ISS (Estació Espacial Internacional) están permanentment en aquesta situació.