>> MC-01 MISSIÓ CONVIVÈNCIA/
> Reporto un problema de convivència en nau visitant/
> Òrbita 42/
> FI DEL MISSATGE/
>> //

Sabies que…?

La microgravetat es la situació que ocorre dintre els vehicles en òrbita al voltant de la Terra. S’assembla a la absència de gravetat (ingravidesa) pero no es el mateix, ja que aquests al estar en òrbita, es troben en situació de caiguda lliure. Els astronautes de la ISS (Estació Espacial Internacional) están permanentment en aquesta situació. Valentina Vladímirovna Tereixkova (en rus: Валенти́на Влади́мировна Терешко́ва) és una excosmonauta, enginyera, militar i política russa i fou la primera dona astronauta de la història. Va viatjar el 1963 a bord de la nau soviètica Vostok-6 que va donar 48 voltes a la Terra en un viatge que va durar gairebé 3 dies.Missatge anteriorMissatge següent

Aquesta transmissió té 5 missatges

5
 1. Hola Valentina,
  Els consellers i conselleres de Balsareny, han parlat i reflexionat molt sobre el tema de LGTBI fòbia i com d’important es de tractar a la gent amb respecte i empatia, ja que tots i totes necessitem que se’ns escolti i es tracti amb respecte indiferentment de la nostra orientació sexual.
  Una forta abraçada seguirem treballant, observant i millorant la convivència!

  Una abraçada

 2. Hola Valentina!

  Hem treballat com es senten les persones quan els altres no les tracte com elles volen ser tractades.
  És injust ser tractat diferent per la teva condició sexual.
  Tothom és diferent i s’ha de respectar, la diferència ens enriqueix.
  També hem treballat que ens hem de posar a la pell dels altres abans d’actuar i posant-nos a la pell dels altres ens hem adonat que podem ajudar.

  Fins a la propera!!

 3. Hola Valentina!
  Les Conselleres i Consellers Infantils de Sallent ens vam trobar aquesta setmana per parlar, debatre i reflexionar sobre la missió que ens has plantejat aquest cop.
  Van sortir reflexions molt i molt importants, però la conclusió final que en vam treure, i sent conscients que els consellers i conselleres tenim la missió de ser els representants dels nostres companys i companyes de l’aula, vam decidir parlar amb les nostres mestres per tal de poder fer de missatgers de tot el que vam aprendre i explicar-ho a la resta de companys i companyes de l’aula.
  Perquè cal normalitzar aquesta situació, si des de petits ens ho expliquen i ho tenim com un fet NATURAL (que és el que és) doncs evitarem, o si més no minimitzarem, aquests casos de LGTBIfòbia!
  Així doncs, nosaltres ara també tenim una missió!!
  Ja t’explicarem com ens ha anat!

  Que vagi molt bé!
  Una abraçada!

 4. Hola Valentina, ahir els consellers ens vam reunir i creiem que la millor postura quan es donin discrimiacions per motiu de gènere és recordar que tothom pot vestir i estimar a qui vulgui.

  Alguns exemples que van sortir són en relació a les peces de roba o pots de pintaungles en cap cas hi posa que sigui per noies o nois, sencillament és roba i tothom es pot vestir o pintar-se les ungles com vulgui.

  En relació a qui s’estima, ningú té perquè justificar-se. Tothom té el dret d’estimar, sempre que es faci amb respecte. I si a alguna persona la incomòde també és lliure de marxar però no de faltar al respecte. Per a aquelles persones que els sembli malament estimar d’altres maneres, se’ls recordaria que quan es mostra interès per conèixer a altres persones es crea un clima de major confiança, i segur que en aquest punt, seria més fàcil acceptar i gaudir la diversitat .

  Des de Callús tenim clar que els esports no tenen gènere, i que tothom té pèls! Jugar a futbol i canviar-se en un vestuari és un dret.

  Aquest mes anotarem coses bones i dolentes pel medi ambient. Fins aviat Valentina!

 5. Hola Valentina!!!
  Des de Santpedor hem estat donant moltes voltes (gairebé tantes com tu!) sobre la preocupació que ens vas traslladar: què fer davant un cas de LGTBIfòbia.
  Hem pensat que l’important són les persones, no quin gènere o orientació sexual té cadascú.
  Ens agrada (o no) una persona per qui és, com és, què fa, què ens fa sentir… però no hem de deixar que l’orientació sexual ens condicioni.
  També hem estat parlant de les etiquetes que la societat posa, no ens agraden, i hauríem de fer els possibles per eliminar-les. Tots i cadascú de nosaltres som únics i especials.
  Respecte l’escola, rebutgem qualsevol situació que exclogui o rebutgi a un company o companya per qualsevol cosa. Tots som lliures de sentir i pensar com vulguem.
  Cal que ens respectem totes i tots.
  Sentir-se exclòs d’un grup, sigui pel motiu que sigui, no és agradable per ningú, i els consellers i les conselleres de Santpedor agafem el compromís de vetllar perquè això no passi al nostre voltant.
  Seguim treballant per la igualtat d’oportunitats per totes i tots, independentment d’on vinguem, què pensem, com siguem i què ens agradi!

  Abraçades grans!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.